7 februari 2019
Jobbeurs

23 en 24 februari 2019
Verfijnd eetfestijn

16 maart 2019
Openlesmoment in de eerste graad

11 mei 2019
INFODAG

Toegepaste Autotechnieken (7TTA)

 

De Se-n-Se opleiding heeft tot doel de kwalificatie van de leerlingen uit de 3de graad TSO Autotechnieken te verhogen door de snelle evoluties in de autotechnieken van nabij te bestuderen. Daarom komen moderne motoren in dit specialisatiejaar zeer ruim aan bod. Dit specialisatiejaar beoogt een grondige uitbreiding van de kennis van auto-elektronica en van de nieuwe technologieën. Die nieuwe technologieën worden modulair voorgesteld.
Dit stelt ons in staat direct in te spelen op de interessesfeer van de leerling.

Doelgroep
De opleiding behoort tot de groep van de praktische kwalificaties. De meest aangewezen vooropleiding is de 3de graad Autotechnieken. Ook leerlingen uit 7BSO Auto behoren tot de doelgroep. Mits de nodige motivatie en zelfstudie kunnen leerlingen uit de studiegebieden Elektromechanica en Elektrische installaties de opleiding ook volgen.

Wat doen wij?
In onze werkplaats en labo’s beschikken wij over de nieuwste voertuigen, een vrachtwagen en verschillende moto’s door bedrijven aangeboden. Hierbij komen diagnose op motormanagement netwerken en accessoires uitgebreid aan bod. Met dit 7de jaar beogen wij een goede samenwerking met het bedrijfsleven. Door het modulair systeem kunnen we diagnoses op personenwagens, bedrijfswagens, zwaar rollend materiaal en moto’s aanbieden. Het werkplekleren is een noodzakelijke vorm van opleiding om zo accuraat mogelijk in te spelen op de snelle vernieuwingen binnen de sector.
Sommige opleidingen vinden plaats in trainingscentra van automerken die ons moderne wagens ter beschikking stellen. De leerlingen leren omgaan met diagnoseapparatuur, de basismetingen uit te voeren en oefenen hun kennis en vaardigheid aan de hand van de opgestelde oefeningenreeksen. In de opleidingscentra kunnen we de nieuwste technieken zoals hybride en alternatieve energiebronnen ook uitvoeriger onderzoeken.

Tewerkstellingsmogelijkheden
Het volgen van dit 7de jaar vergroot uitermate sterk de tewerkstellingskansen. De meest gangbare opties zijn:

  • Specialist voor het oplossen van merkgebonden problemen.
  • Installateur van audio-, alarm- en telefoonapparatuur.
  • Installateur van elektrische/elektronische onderdelen in voertuigen.
  • Universeel inzetbare technicus.
  • Zelfstandig garagehouder.
  • Verantwoordelijke functie bij een herstel- en onderhoudsbedrijf.
  7TTA
Toegepaste autotechnieken 28
  28

Smartschool
Inschrijvingen
Restaurant R33
Circulus 3
VTI wordt 100 jaar
Boekenbeurs en -lijsten

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de allerlaatste activiteiten van onze scholengroep.


Nieuwsbrief R33

Ons didactisch restaurant wenst u graag op de hoogte te houden van de allerlaatste weekmenu's!


Links