7 februari 2019
Jobbeurs

23 en 24 februari 2019
Verfijnd eetfestijn

16 maart 2019
Openlesmoment in de eerste graad

11 mei 2019
INFODAG

Matrijzenbouw (7BMB)

 

Een matrijzenmaker moet in staat zijn zelfstandig met een minimum aan tekeningen onderdelen van matrijzen met de nodige nauwkeurigheid en zorg praktisch te vervaardigen. Daarbij zal vaak gebruik gemaakt worden van zowel conventionele verspanende en numeriek bestuurde werktuigmachines als van vonkerosiemachines. Van een dergelijk gekwalificeerd vakman wordt ook verwacht dat hij eenvoudige injectie-, snij-, plooi- en dieptrekmatrijzen kan ontwerpen. Eens hij voldoende ervaring heeft, kan hij matrijzen optimaliseren tot een volwaardig eindproduct.

Leerlingen met een behoorlijke praktische voorkennis van verspaningstechnieken op conventionele werktuigmachines en met een basiskennis van het bedienen en verspanen op CNC-machines verder specialiseren tot een volwaardig en uitvoerend gekwalificeerd vakman in de matrijzenbouw.

Bedrijfsbeheer
Overeenkomstig de federale programmawet van 10 februari 1998 "tot bevordering van het zelfstandig ondernemerschap", vereist zelfstandig ondernemen het beschikken over de basiskennis van het bedrijfsbeheer. De basiskennis van het bedrijfsbeheer wordt beschouwd als een ondernemersvaardigheid. Een tweede ondernemersvaardigheid is de beroepsbekwaamheid die wordt vastgesteld voor de uitoefening van gereglementeerde beroepen.

Op het einde van deze opleiding krijg je het attest Bedrijfsbeheer waardoor je een zelfstandige onderneming kan beginnen

  7BMB
Godsdienst 2
Lichamelijke Opvoeding 2
Project Algemene Vakken 4
Frans 2
Wiskunde 2
Bedrijfsbeheer (TV) 2
Realisaties Matrijzenbouw (TV) 8
Realisaties Matrijzenbouw (PV) 14
  36

Smartschool
Inschrijvingen
Restaurant R33
Circulus 3
VTI wordt 100 jaar
Boekenbeurs en -lijsten

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de allerlaatste activiteiten van onze scholengroep.


Nieuwsbrief R33

Ons didactisch restaurant wenst u graag op de hoogte te houden van de allerlaatste weekmenu's!


Links